Након успешног позиционирања примарног бренда – Нишког пива, Нишка пивара сада има и нови производ – пиво Синђелић.

Тим поводом, снимљен је промотивни филм о Нишкој пивари, са освртом на прошлост најстаријег индустријског предузећа из Ниша.

„Нишко је чувар традиције“ доноси нам причу о оснивачу Нишке пиваре, индустријалцу Јовану Апелу, који има својевсрну улогу наратора у причи о Нишкој пивари. Као времепловом, он ће из 1884. године, када је и основана парна пивара, стићи у данашње време, да се увери да нове генерације чувају успомене, негују традицију и на модеран начин, у ери развитка технологије, љубављу и знањем стварају добро пиво.

Сценарио и нарацију за промо-филм потписује нишки писац Милош Петковић а у улози Јована Апела нашао се нишки глумац Милош Цветковић. Комплетан продукцијски тим чине млади, талентовани људи из Ниша који су и потписани на крају промо-филма, што се поклапа са атмосфером која провејава у Нишкој пивари.

Кадрови из филма снимани су на занимљивим локацијама – од Нишке пиваре, преко старе железничке станице у Трупалу и камене воденице у Мариној кутини код Гаџиног Хана па све до бедема Нишке тврђаве.

НИШКИ НОВИНАРИ: Светлана Петровић, Маја Воденичарски, Ружица Симоновић и Виолета Милићевић

„Нишко је чувар традиције“ премијерно је приказан у башти ресторана „Стари Јастребац“ у Нишу, представницима нишких медија и пријатељима Нишке пиваре. Међу гостима је био и фронтмен групе „Кербер“ Горан Шепа (познатији као Гале Кербер), представници Нишког културног центра итд. Том приликом, уприличена је и дегустација новог пива Синђелић.