Најстарије индустријско постројење у Нишу, Нишка пивара, последњих година издвојила се као компанија која пружа подршку културним дешавањима и манифестацијама у Нишу.


Под лентом „Пријатељ фестивала“, Нишка пивара се недавно појавила на Фестивалу фантастике који заједничким снагама организују Ордо Дракониш и Нишки културни центар. Учесници и посетиоци трећег по реду Фестивала фантастике имали су прилику да се освеже Нишким пивом и клакером у паузама између дешавања и трибина. Такође, гост на Фестивалу био је и Супер Мишко, пивски суперхерој из Нишке пиваре који се дружио са посетиоцима и делио им примерке стрипа „Супер Мишко пије Нишко“.

„Занимљиво је да се љубитељи овог жанра деле на оне који преферирају Господара прстенова и Игру престола, док са друге стране имамо и фанове Звезданих ратова и научне фантастике. Нама је посебно драго да се свима њима, без икаквих подела, свиђа Нишко пиво“, наводе из пиваре.

Нишка пивара, такође, прати и позоришни живот у граду. Зато је подршку добило и Народно позориште Ниш, за представу „Херој нације“ по тексту Ивана Лалића. Представници Нишке пиваре били су гости на премијери, дружили се са глумцима док су се на коктелу после премијере служили производи Нишке пиваре.

Подршка се наставила путем представе „Тајна старе воденице“ (СКЦ) која је урађена по роману нишког писца Милоша Петковића. Њу је, са представницима Нишке пиваре, погледао и пријатељ ове компаније Гале Кербер.


„Сматрамо да културу треба подржавати константно и ми то чинимо, наравно, у складу са нашим могућностима. Лепо је видети да се организатори, учесници и посетиоци радо друже током и након културних дешавања у Нишу уз наше Нишко пиво. Свакако ћемо наставити у овом смеру“, додају из Нишке пиваре.