УЗ КРИГЛУ НИШКОГ СА СТИВЕНОМ ЕРИКСОНОМ

У Вашој омиљеној пивској колумни “УЗ КРИГЛУ НИШКОГ” (где све чешће своје место пронађе и Калфа) углавном смо били домаћини ”нишким снагама” и гостима које пут из других градова Србије наведе у Ниш. Било је и неколико занимљивиох разговора са странцима (камерунски фудбалер Базил Јамкам из Радничког и амерички писац Питер В. Брет) а сада је ред дошао на још једног – и то не било каквог.

Гост IV Конвенције фантастике ЗмајКОН био је канадски писац СТИВЕН ЕРИКСОН, светска звезда епске фантастике и један од најзначајнијих аутора овог жанра свих времена. Он је у Нишу провео целих седам дана и у неколико наврата посетио кафане и ресторане у којима је могао да ужива уз Нишко пиво и Калфу. Шта нам је о њима рекао, можете прочитати у наставку интервјуа.

Иначе, да подсетимо – до скора нишки Фестивал фантастике прича је коју смо ми из Нишке пиваре подржали од самог почетка, тако да се посебно радујемо јер је прерасла у интенационалну, праву конвенцију.

Посебно смо се радовали и доласку Стивена Ериксона који је, на иницијативу организатора “ЗмајКОН-а” (Удружење љубитеља фантастике “Ордо ДракоНиш” и НКЦ-а), дошао у Ниш и Србију, као добитник награде “Минас Едел” за изузетан допринос фантастици. По струци је археолог и антрополог па му је било веома занимљиво да обиђе Ћеле кулу, тврђаву и Медијану, на пример.

Према његовим речима, одушевљен је гостопримством, непосредношћу, одличним трибинама и оригиналним питањима посетилаца који су га дочекали у великом броју.

Такође, истакао је да му се допада храна у Нишу, а за Нишко пиво (и Калфу, које је прво пробао) рекао је следеће:

“Мирис пива одлично наговештава шта можете да очекујете од њега када га попијете. Баш је добро!”

Директор Нишке пиваре Дејан Ивановић и званично је постао витез-заштитник ЗмајКОН-а, те му је на свечаном отварању уручена пригодна плакета.

Нама остаје да наставимо да подржавамо приче које имају велики потенцијал да прерасту српске оквире и да привуку што већи број људи у Ниш, где ће имати прилику да се друже и уживају уз Нишко пиво и Нишког Калфу.

Живели!