УЗ КРИГЛУ НИШКОГ СА БОБОМ ЖИВКОВИЋЕМ

Након канадског писца Стивена Ериксона, госта овогодишње Конвенције фантастике “ЗмајКОН” који традиционално подржавамо, дошао је ред на још једног подједнако занимљивог саговорника који је легенда у својој бранши. Он је стрипар, илустратор и графички дизајнер уз чије смо илустрације сви одрасли. Ово је прича о јединственом Добросаву Бобу Живковићу. Имаћете прилику да прочитате и шта нам је Боб рекао о Нишком пиву. Уживајте са нама – Уз криглу Нишког.

Боб Живковић живи и ради у Београду али је рођен у Пироту, а на више начина је везан за Ниш. Наиме, своју прву изложбу икада, још док је био у војсци, имао је у Дому војске. Прошле године, на петом издању тада Фестивала фантастике додељена му је награда “Минас Едел” за животно дело и изузетан допринос популарном жанру. Такође, Боб је аутор званичног логоа ЗмајКОН-а који носи крајње симпатичан назив – ЗмајкоНишко (јасна Вам је и алузија на наш примарни производ, зар не).

Као и у случају са Стивеном Ериксоном, били смо у прилици да једним делом будемо домаћини овом бескрајно креативном човеку чија су предавања на ЗмајКОН-у била и забавна и едукативна. Наравно, током догађаја дошле су и кафане и ресторани, где смо припремили и Нишко нефилтрирано непастеризовано пиво, специјално за ову прилику.

Сигурни смо да многи знате Боба по илустрацијама из “Тик-Така” и “Политикиног забавника” чији је стални илустратор, баш као и у “Креативном центру”. Превише је награда иза овог врсног уметника па их нећемо набрајати, али две награде стигне су нашој и Вашој Нишкој пивари, директно од Боба.

Наиме, Боб је у једном подкасту, причајући о ЗмајКОН-у, одушевљен целокупним догађајем, рекао: “Људи, пијте Нишко пиво!”

Такође, када је пробао Нишко нефилтрирано непастеризовано пиво, казао је: “Ово пиво је величанствено!”

А ми се драгом Бобу величанствено захваљујемо, са жељом да га здравље служи, да настави да нас увесељава својим илустрацијама, да нам сваке године долази у Ниш и на ЗмајКОН и да тада уживу и Нишком пиву. И Калфи. А уживајте и ВИ.

Живели!