У суботу, 23. септембра у Горњој Топоници надомак Ниша одржана је друга по реду Гулашијада, под покровитељством нишке општине Црвени Крст и месне канцеларије за младе.

Нишка пивара пријавила је екипу у саставу: Милош Петковић (главни кувар – иначе ПР Нишке пиваре), Дејан Ивановић (члан – директор Нишке пиваре) и Андрија Кузмановић (члан) и, у конкуренцији шест екипа, одлуком стручног трочланог жирија освојила прво место. Интересантан податак за све љубитеље Нишког пива је да је направљен пивски гулаш, за који је коришћено мало Нишко пиво и Нишки Калфа, што је дало посебан шмек овом традиционалном јелу.

На самом такмичењу било је гулаша од дивљачи, јунетине, свињетине, гулаша за које је коришћено вино, једино је гулаш у изведби тима Нишке пиваре био – пивски.

Захваљујемо се сјајним организаторима, домаћинима и стручном жирију, уз наду да ће ова манифестација заживети и одржавати се сваке године у исто време и на истом месту.

Уколико буде тако, појавићемо се и следеће године да покушамо да одбранимо титулу али, пре свега, да се дружимо са добрим домаћина и одличним кулинарима како бисмо делили искуства.

Живели, уз Нишко и Нишког Калфу!