На порталу Нишких Вести (www.niskevesti.rs) објављен је текст: „Нишка Пивара: Од Фестивала Фантастике до Супер Мишка“. Текст преносимо у целости:

Нишка Пивара – Од Фестивала Фантастике до Супер Мишка

Светски тренд да велике компаније остварују сарадњу са афирмисаним уметницима из различитих бранши како би се, истовремено, промовисали комерцијални производи и талентовани појединци прати и Нишка пивара, а све у циљу да локалне брендове промовишу – локални уметници.

Један од почетних корака начињен је када је Нишка пивара подржала Фестивал Фантастике у Нишу априла 2019. године. Ову манифестацију елитистичко-популистичког карактера организују Удружења љубитеља фантастике „Ордо Дракониш“ из Ниша и Нишки Културни Центар.

„Препознали смо потенцијал овог Фестивала и радо га подржали, и финансијски и логистички. Љубитељи фантастике, заљубљеници у Господара Прстенова, Игру престола и Звездане ратове уједно су и љубитељи доброг пива. А нама је драго да су гости Фестивала имали прилику да пробају Нишко, које је један од брендова нашег града“, наводе из пиваре.

 Фото: Нишка пивара

На Фестивалу фантастике остварена је сарадња између Нишке пиваре и популарног нишког писца Милоша Петковића, чије су књиге недавно уврштене у школску лектиру. Испрва, Милош је за производе Нишке пиваре писао слогане који су, за кратко време, постали препознатљиви међу љубитељима најпознатијег пива југа Србије.

„Након сарадње око слогана, Нишка пивара и писац Милош Петковић покренули су мини-стрип серијал „Супер Мишко пије Нишко“, о суперхероју ког у авантурама по југоисточној Србији прати верни пас Чапа. Стрип је побрао симпатије Нишлија и љубитеља девете уметности из целе Србије. На овај начин, рођен је стрип-јунак који би у годинама које следе могао да постане маскота Нишке пиваре“,рекли су у пивари.

Иначе, радња стрипа смештена је у Ниш и околне градове југоисточне Србије, Супер Мишко из епизоде у епизоду решава разноразне проблеме житеља овог краја, а већ за пролеће 2020. године овај симпатични суперхерој спрема многа изненађења за своје комшије.

 Фото: Нишка пивара

„Веома ми је драго да компаније попут Нишке пиваре у младим уметницима нашег града виде потенцијал за сарадњу, тај моменат синергије сам одувек волео. У овом случају, на мени је да маштом и креативношћу помогнем у промовисању производа који су бренд Ниша и југоистока Србије. С друге стране, промовишући своје производе, Нишка пивара популаризује и мене као писца и аутора, што није мала ствар, рекао је за Нишке Вести писац Милош Петковић.

У реализацији стрипа учествовао је и цртач Срђан Тодоровић из Зајечара. У међувремену, писац Милош Петковић се придружио маркетиншком тиму и постављен је на место ПР-а Нишке пиваре. У тој и таквим сарадњама увек провејава локалпатриотски моменат што може бити од великог значаја, нарочито у време када млади напуштају Србију и одлазе у иностранство трбухом за крухом.

 

 

 

Оригиналан чланак: