Велики пријатељи Нишке пиваре, нишки рокери из групе Кербер, гостовали су на Сајму књига у Београду где су промовисали књигу “Кербер – Хронике троглавог пса” у издању “Чаробне књиге”. Ову ромасирану биографију култног рок састава написао је познати нишки писац Милош Петковић, иначе ПР Нишке пиваре и део нашег маркетиншког тима.

Њоме се обележава јубилеј 40. година постојања групе Кербер, а уједно је и 20. јубиларни роман Милоша Петковића.

“Хронике троглавог пса” биле су велики хит Сајма књига, а на промоцији су, поред аутора и чланова бенда, гостивали и музичари Аца Селтик и Никола Чутурило, као и Снежана Ковач, супруга великог композитора Корнелија Бате Ковача који нас је, нажалост, недавно напустио.

О књизи можете сазнати више детаља овде:

https://carobnaknjiga.rs/kerber-hronike-troglavog-psa

Овом приликом од срца честитамо нашим другарима из Кербера и члану нашег колектива Милошу Петковићу на књизи и јубилејима.

Да подсетимо, Нишка пивара и Кербер повезани су на много начина, баш као што су повезани добро пиво и стари добри рокенрол. Након што је Гале Кербер, фронтмен групе, гостовао у нашем стрипу Супер Мишко пије Нишко, имали смо част и задовољство да будемо пријатељи спота за њихову песму “Бестрага све” (спот: https://www.youtube.com/watch?v=-VbaN0Jqn2Q) и да подржимо њихов концерт на Летњој позорници у Нишкој тврђави.

Све у свему, можемо закључити да је Кербер оригинал Нишко.

Живели!