Од 25. до 28. октобра, у оквиру манифестације “Дани пива” у Зрењанину, одржан је V Научно-стручни симпозијум са међународним учешћем “Пиво, пиварске сировине и опрема”.

Овај догађај организован је од стране Института за ратарство и повртарство Нови Сад. Међу суорганизаторима били су Пољопривредни факултет Београд  Универзитета у Београду, Технолошки факултет Нови Сад Универзитета у Новом Саду, Удружење прехрамбених технолога Србије из Београда и други.

Симпозијум су подржали Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије.

Осим предавача из Србије ове године на симпозијуму су излагања одржали представници научних институција из Кине, Немачке, Словеније, Хрватске, Словачке, Велике Британије, Бугарске и Чешке.

Стручни тим Нишке пиваре на челу са директорком производње Маријом Стевановић, затим руководиоцем погона пуњења пива Александром Костић, руководиоцем контроле квалитета Јованом Комненовић и координатором погона пуњења пива Миљаном Стојановићем, и ове године, традиционално, испратио је симпозијум, и имао прилику да се сретне са колегама из пиварске индустрије и размени искуства из области производње пива, сировина за производњу пива и технологије пиварства.