После паузе од 4 године у погонима “Нишке пиваре” опет се прави пиво које ће се, према најавама директора ове фирме, наћи на рафовима за око 20 дана.

Прве количине пива су “скуване”, каже директор “Нишке пиваре” Никола Карановић у уторак, а сада се чека да се заврши процес врења и да пиво “одлежи”.

Биће готово за 16 до 20 дана и тада ће моћи да се конзумира – објашњава Карановић.

Истиче да ће се задржати стари назив “Нишко пиво”, а да ће се ово светло пастеризовано пиво продавати у стакленој амбалажи од 0,5 литра и пет-амбалажи од 2 литра.

План је, како је раније најавио Карановић, да се прво “покрије” тржиште југоисточне Србије, као и да цена буде “примерена условима у Србији”.

После “Нишког пива” убрзо ће у продају бити пуштени “Дијана” сокови, међу којима ће бити и клакер.

Подсетимо, производња пива у нишкој фабрици стала је средином 2012. године. Потом је Пивара ушла у стечај августа 2013. године, а први покушај њене продаје био је у септембру 2014. године. Након 8 неуспелих лицитација купио ју је бугарски бизнисмен Стефан Стефанов августа 2015. године.

Ова продаја је завршила на суду, али је после бројних судских перипетија бугарски инвеститор званично постао власник Пиваре крајем прошле године.

Оригинални чланак.