ВРЕЛО ГРЗЕ – БОЖАНСТВЕНИ ПОРТРЕТ ПРИРОДЕ

У срцу нетакнуте природе, само 18 км од Параћина, лежи скривени драгуљ – Врело Грзе. Ово излетиште, некада омиљено међу локалним становништвом, сада привлачи посетиоце из целе Србије због своје изузетне лепоте и мира које пружа. У овим врелим, летњим данима – препоручујемо вам излет до нестварног врела, уз хладно Нишко или Калфу.

Врело Грзе се сместило на самом почетку реке Грзе, која извире у подножју планине Јужни Кучај и протеже се добрих 23 км. Овим местом господаре два језерцета плаво-зелене боје, која рефлектују кристално чисту воду и стварају спектакуларан призор у сваком годишњем добу.

Поред своје природне лепоте, Грза је позната као рај за пецароше захваљујући својој богатој популацији поточне и калифорнијске пастрмке. Идеална је дестинација за оне који уживају у миру риболова окружени нетакнутом природом.

Посетиоци могу истраживати пешачке стазе које воде до два видиковца. Стазе су добро обележене и пружају прилику за уживање у природним лепотама Кучаја.

У близини се налази и манастир Лешје, посвећен Покрову Пресвете Богородице, који датира још из 14. века. Овај манастир, смештен на узвишењу изнад села, нуди не само духовни мир већ и величанствен поглед на околину.

За посетиоце из Београда удаљеност износи 177 км, док је од Ниша удаљено 98 км.

Зато, нека Врело Грзе постане ваша следећа дестинација за бег од свакодневног живота и уживање у нетакнутој природи. Било да сте љубитељ природних лепота, риболова или једноставно тражите мирно место за релаксацију уз Нишко пиво или Калфу, ово излетиште има много тога да понуди. Доживите све што Врело Грзе има да пружи и створите незаборавне тренутке са својом породицом и/или прилатељима

Живели!.