Свиђа Вам се НИШКО НЕФИЛТРИРАНО НЕПАСТЕРИЗОВАНО пиво?
Чули сте од других да је одлично али не знате где да га набавите…
Желите га на Вашој славској или празничној трпези…

Мислили смо на све вас! У продавници Нишке пиваре (угао Игманске улице у Нишу) можете наручити и купити НИШКО НЕФИЛТРИРАНО НЕПАСТЕРИЗОВАНО пиво по веома повољној цени.

За све информације – број телефона наше продавнице: 0668688933

Живели – уз НИШКО!

 

ПРИЧА О НЕФИЛТРИРАНОМ НЕПАСТЕРИЗОВАНОМ НИШКОМ ПИВУ

Насупрот Нишком светлом пастеризованом пиву, које је карактеристичне светложуте боје и изразите бистрине, Нишко нефилтрирано непастеризовано пиво је тамније жуте боје и благо мутно.
Нишко нефилтрирано непастеризовано пиво производи се од истих, квалитетних сировина као и Нишко светло пастеризовано пиво, али се због различитог начина прераде, након завршене ферментације, ове две врсте производа међусобно разликују.
Нефилтрирано и непастеризовано пиво, како само име каже, не подвргава се процесу филтрације и пастеризације. Назива се још и живим пивом, јер није одвојено од пивског квасца, па се у њему непрекидно одвија ферментација која се сматра живим процесом. Управо захваљујући пивском квасцу, нефилтрирано и непастеризовано пиво је богато витаминима, аминокиселинама и другим хранљивим материјама, наглашен је укус хмеља, слада и квасца, богатијег је и пунијег укуса, јер се код филтрираног пастеризованог пива део ових материја у пиву умањује процесом фитрације и пастеризације.
Због тога што не подлеже процесу филтрације, којом се из пива уклања пивски квасац и нека органска једињења која утичу на стабилност, као ни процесу пастеризације, којим се пиво микробиолошки стабилизује, нефилтрирано и непастеризовано пиво има знатно краћи рок трајања. Такође, под утицајем сунчеве светлости долази до нарушавања хемијске равнотеже и стабилности нефилтрираног непастеризованог пива, па се ради заштите пакује у металну КЕГ бурад.
С обзиром на то да је рок трајања краћи, за нефилтрирано и непастеризовано пиво је јако битно да се чува по препорученим условима, посебно температуре, како би његов квалитет остао што дуже непромењен, и како би се његов аутентичан укус и арома што дуже одржали.
Ово пиво може се наћи у понуди све већег броја ресторана и кафића у Нишу, а многе Нишлије и туристи имали су прилику да га пробају на манифестацијама, попут Филмских сусрета или Evergreen фестивала, које је пивским камионом пропратила Локална Фондација Ниш.