Прослава још једног великог јубилеја је за нама. Прошле године заједно са нишком групом Кербер прославили смо на Летњој позорници у тврђави њихов 40. рођендан. У овој календарског години наше драге комшије са Чаира прослављају 100. година постојања фудбалског клуба Раднишки Ниш 1923.

Мераклије су, тим поводом, у недељу 25. априла на центру Ниша приредили концерт на ком су наступили Гале Кербер, Најда (Смак), Вуду Попај, Тотални клошари, Фајтинг Спероу и ди-џејеви Фанки Џанки и Цека. Приређена је и бакљада, било је и ватромета и велики број љубитеља Реала са Нишаве.

Са великим задовољством подржали смо ову причу и “драгом слављенику” поклонили велики “пакет” Нишког пива и Нишког клакера, како би се верне Мераклије освежиле уз музику горенаведених музичара.

Да се подсетимо, Раднички Ниш основан је далеке 1923. године и један је од најстаријих професионалних клубова у Србији. Осамдесетих година прошлог века Раднички Ниш је имао своје најславније дане када је два пута стигао до осмине филана купа УЕФА, а 1982. до полуфинала где је бољи био немачки Хамбургер.

Кроз богату историју, на Чаиру су у дресу Радничког продефилови многи велики играчи међу којима су: Драган Стојковић Пикси, Драган Пантелић, Дејан Рамбо Петковић, Иван Крстић Бели итд…

Још једном од срца честитамо рођендан Радничком из Ниша, с жељом да у наредним годинама забележи што боље резултате како на домаћој тако и на европској сцени – на радост верних Мераклија.

 

Живели!