КРАЈКОВАЧКО ЈЕЗЕРО – КУПАЊЕ, РИБОЛОВ И КАМПОВАЊЕ

Ако сте једна од оних особа која траже мирно место за опуштање и уживање у природи, Крајковачко језеро је идеална дестинација. Смештено на југозападним падинама планине Мали Јастребац, ово вештачко језеро је прави драгуљ у општини Мерошина, које сваке године привлачи све више посетилаца.

Крајковачко језеро, изграђено 1986. године, налази се на надморској висини од око 450 метара. Са максималном дужином од 1600 метара и ширином од 600 метара, језеро има облик латиничног слова Л. Његова дубина достиже око 40 метара, а површина износи око једног километра квадратног. Очаравајућа околина језера, са чистом водом и богатом флором и фауном, чини ово место савршеним за љубитеље природе.

Крајковачко језеро је омиљено место за купање и уживање у освежавајућој води током лета. Уређена плажа омогућава безбедно купање за све узрасте, а околна храстова шума пружа чист ваздух и прелепе погледе. Осим пливања, језеро је популарно и међу риболовцима, са разним врстама риба попут бабушке, поточне мрене и шарана.

За оне који желе да побегну од градске гужве, Крајковачко језеро је савршено место за камповање. Са свежим ваздухом и нетакнутом природом, ово је идеално окружење за опуштање, шетње и уживање у природи. Нишко пиво и Калфа су логичан избор.

Поред језера, налази се и велики број стаза за пешачење, идеалних за истраживање околних природних лепота. У околним шумама можете наићи на разне врсте дивљачи. Овај миран амбијент чини Крајковачко језеро савршеним местом за породичне излете, као и за опуштање са пријатељима.

Било да се одлучите за купање, риболов или пешачење, ово језеро нуди нешто за свакога. Наравно, морамо да нагласимо да се препоручује опрез јер је, нажалост, било несрећних случајева, као и на другим језерима, без обзира на то колико је неко добар привач или не. Такође, у летњем периоду има много комараца па понесите и средства за заштиту од њих, како вам не би покварили угођај. Свакако, посетите Крајковачко језеро и откријте природни рај који ће вам пружити незаборавне тренутке са породицом и пријатељима!