Информације о заштити података везане уз нашу веб страницу

 

Информације о заштити података везане уз нашу wеб страницу

Хвала Вам што сте посетили нашу интернет страницу. Посвећени смо заштити ваших личних података и поштујемо важећи закон о заштити података, посебно ЕУ општу уредбу о заштити података (“ОУЗП”) и Закон о заштити података о личности (“Службени гласник РС”, бр. 87/2018 ).
У овим информацијама о заштити података објашњавамо које се информације  (укључујући и личне податке) обрађују приликом Ваше посете нашој интернет страници

Које принципе ми поштујемо?

Како бисмо били усаглашени са важећим законом о заштити података, обрађујемо ваше личне податке само на основу законског овлашћења или ако сте дали вашу сагласност. Ово се односи и на обраду личних података у маркетиншке сврхе.
На овој Интернет станици можемо да прикупљамо информације које нам не дозвољавају да извучемо било какве директне закључке о вашој личности. У одређеним случајевима – нарочито када се комбинују са другим подацима – ове информације се свеједно могу сматрати „личним подацима“ на основу важећег закона о заштити података.

Које податке обрађујемо?

Не прикупљамо свесно податке о личности лица која су млађа од законског минимума којим је дозвољено конзумирање алкохола. Уколико откријемо или будемо обавештени да нам је неко, млађи од законског минимума којим је дозвољено конзумирање алкохола, доставио податке, такве податке ћемо одмах уклонити.
Нашој интернет страници можете да приступите без уношења личних података (као што је ваше име и презиме, поштанска адреса или ваша имејл адреса). Али и у овом случају морамо да обрадимо одређене информације како бисмо вам омогућили приступ Интернет страници.
1. Датотеке евиденције (Logfiles): Када посетите ову интернет страницу, наш wеб сервер аутоматски чува назив домена или ИП адресу рачунара са ког је захтев послат (обично рачунар вашег провајдера приступа интернету), заједно са датумом, временом и трајањем ваше посете, подстраницама/УРЛ-овима које посетите и информацијама о апликацији(ама) и терминалу/терминалима које користите да бисте гледали наше странице.
2. Колачићи (Cookies): Како бисмо нашу интернет страницу учинили што лакшом за коришћење, ми – као и многи други оператери интернет страница – користимо колачиће. Колачићи су мали текстуални фајлови који су сачувани у вашем претраживачу. Ови фајлови нам помажу да препознамо одређене преференције наших посетилаца док сурфују и да наш сајт дизајнирамо у складу са тим. Већина колачића се користе као привремени колачићи (сессион цоокиес). Они се аутоматски бришу на крају ваше посете. Међутим, ми користимо и трајне колачиће. Они служе за унапређење упутстава за кориснике. Наши колачићи не прикупљају никакве личне подтке и нису одговарајући за вашу идентификацију на трећим интернет страницама. Можете да подесите ваш претраживач тако да вас обавести о постављању колачића како би вам употреба колачића била транспарентна. У принципу, можете да одбијете да прихватите колачиће путем подешавања вашег претраживача. Међутим, то може да значи да нећете моћи да користите све функције интернет странице.

Информације и консултације

Већину личних података које чувамо о Вама ми прикупљамо директно од Вас или кроз Вашу интеракцију са нама са нашег веб-сајта. Ваше личне податке можемо добити од других извора укључујући плаћање, пословне партнере, испоруку, преко података провајдера за претраживање информација, јавних база података и сл.
Ми пружамо разноврсне опције за информисање и консултовање преко контакт обрасца на нашој интернет страници. У зависности од опције који одаберете, обрађујемо различите личне податке:

 • 1.Контакт
  Ако нас контактирате преко контакт обрасца наведеног на нашој веб страници, обрађујемо Ваше име и презиме, имејл адресу као и било који лични податак садржан у вашој поруци који сте нам ви обезбедили у циљу обраде и одговора на ваш упит.
 • 2. Информације путем поште/имејла
  Ако сте затражили да Вам одређени материјал са информацијама буде послат, обрадићемо податке које нам доставите у контакт обрасцу, у најмањој мери ваше име и презиме и податке о каналу за контактирање који сте изабрали (пошта и/или имејл) за једнократно отпремање материјала који сте затражили.
 • 3. Консултације путем телефона
  Ако сте затражили консултације путем телефона, обрадићемо податке које нам доставите у контакт обрасцу, у најмањој мери ваше име и презиме, као и ваш број телефона како бисмо вам обезбедили жељењу консултацију путем телефона.
 • 4. Консултације уживо
  Ако сте затражили консултацију уживо, обрадићемо податке које нам доставите у контакт обрасцу, у најмањој мери ваше име и презиме и имејл адресу, како бисмо вас контактирали да уговоримо термин за консултацију уживо.
 • 5. Маркетинг
  Уколико присуствујете промоцији или догађају који ми организујемо или на други начин подржавамо, можемо користити Ваше личне податке у вези са одвијањем промоције или догађаја. Такође, на таквим промоцијама, односно догађајима можемо снимати фотографије на којима се налазе физичка лица-учесници промоција, тј. догађаја, и то како из категорије запослених и других радно ангажованих лица тако и трећих лица која која се позивају на ове промоције, тј. догађаје на основу легитимног интереса друштва да извештава општу јавност, пословне партнере и сл. с´тим да ће лица на која се подаци односе имати сва права према меродавним прописима.
У које сврхе и на којој правној основи ми обрађујемо ваше личне податке?
 • 1. Ми обрађујемо личне податке који се можда налазе у логфилес датотекама како бисмо вам омогућили да користите нашу интернет страницу; ова обрада је заснована на
  лану 12. став 1. тачка 6. ЗЗПЛ у сврху нашег оправданог интереса за рад наше интернет странице.
 • 2. Ми обрађујемо личне податке прикупљене употребом колачића и псеудонимизованих корисничких профила како бисмо радили истраживање тржишта и како бисмо даље развијали наше дигиталне понуде на основу потреба корисник,а на основу
  лана 12. став 1. тачка 6. ЗЗПЛ у сврху нашег оправданог интересовања за анализу коришћења наше интернет странице.
 • 3. Процесирање личних података у циљу обраде неког од ваших захтева се обавља у сваком случају у сврху нашег легитимног интереса за успостављање и одржавање пословних контаката на основу члана 12 став 1 тачка 6. ЗЗПЛ. Ако се ваш захтев односи на закључивање уговора или предуговорне мере, ваши лични подаци ће бити обрађени на основу члана 12 став 1. тачка 2. ЗЗПЛ.
 • 4. Податке обрађене у вези са вашим коришћењем наше интернет странице можемо да обрадимо и за потребе усклађивања са правним обавезама којима подлежемо; ова обрада је заснована на
  лану 12. став 1. тачка 3. ЗЗПЛ.
 • 5. У мери у којој је то неопходно, ми обрађујемо личне податке (поред обраде у сврху пословног односа или за усаглашавање са законским обавезама) у сврху наших легитимних интереса или легитимних интереса треће стране на основу Члана 12 став 1. тачка 6. ЗЗПЛ. Легитимни интереси могу да укључују:
  • а) спречавање и истрага кривичних прекршаја ;
  • б) подношење или одбрана од тужби;
  • ц) управљање и даљи развој нашег пословања, укључујући и управљање ризицима.
Да ли сте у обавези да пружите податке?

Информације неопходне за пружање информација консултације означене су као обавезне информације у одговарајућем делу интернет странице (нпр. online образац); без пружања обавезних информација, ми не можемо да вам омогућимо коришћење одговарајуће функционалности.

Ко добија или има приступ вашим подацима?

Ваши лични подаци се обично обрађују унутар нашег привредног друштва. У зависности од категорија личних података, само посебни сектори / организационе јединице имају приступ вашим личним подацима. На основу концепта улоге / права управе, приступ личним подацима је ограничен на функције и меру неопходну за одговарајућу сврху обраде.
Ако и у мери у којој то закон дозвољава, ми ваше личне податке можемо да пребацимо примаоцима ван наше компаније. Ти екстерни примаоци могу да буду

 • пружаоци услуга који – на основу посебног уговора са нама – пружају одређене услуге које могу да укључују обраду личних података, као и одобрени подизвођачи наших пружалаца услуга;
 • приватна или јавна тела, у мери у којој ми будемо обавезни да ваше личне податке пребацимо на основу законске обавезе којој подлежемо;
Да ли користимо аутоматизовано одлучивање?

У вези са радом наше интернет странице, обично не користимо аутоматизовано одлучивање (укључујући профилисање) у смислу Члана 38 ЗЗПЛ. Ако те процесе применимо убудуће, бићете обавештени у складу са важећим законским одредбама.

Да ли се подаци пребацују у земље ван ЕУ/ЕЕА?

Лични подаци се обично обрађују унутар Европске Уније или Европске економске области; ми не намеравамо да личне податке пребацујемо у друге земље. Само у вези са ангажовањем провајдера услуга да пружи услуге анализе мреже, информације се могу пребацивати примаоци у тзв. „трећим земљама“. „Треће земље“ су земље ван Европске Уније или Споразума Европској економској области, где не можемо спремно да подразумевамо да ниво заштите података може да се пореди са нивоом у Европској Унији.
Ако пренете информације садрже личне податке, пре тог преноса обезбеђујемо да неопходан адекватан ниво заштите података буде загарантован у погледу трећих земаља или када је прималац у некој од трећих земаља. Ово може нарочито да произађе из тзв. „одлуке о адекватности“ Европске Комисије, која је установила одговарајући ниво заштите података за одређену трећу земљу у целости. Уместо тога, пренос података можемо да заснујемо на тзв. „Стандардним уговорним клаузулама ЕУ“ договореним са примаоцем или – у случају прималаца у САД – у складу са принципима тзв. „Штита приватности између ЕУ-САД“. Информације о учесницима у Штиту приватности између ЕУ и САД можете да нађете овде www.privacyshield.gov/list.

Колико дуго се ваши подаци чувају?

Обично личне податке чувамо све док имамо оправдан интерес да те податке задржимо, а овде интерес лица на које се подаци односе да се уздржи од даље обраде не преовлађује. Чак и без оправданог интереса, можемо да наставимо да податке чувамо ако постоји законска обавеза (нпр. да се испоштују законске обавезе задржавања). Личне податке бришемо и без реакције лица на које се подаци односе чим даље задржавање више не буде неопходно за потребе за које су подаци прикупљани или на други начин обрађивани, или ако додатно задржавање иначе није дозвољено законом. Ако лични подаци морају да се чувају како би се испоштовале законске обавезе, ти подаци се чувају до краја датог периода задржавања. Ако се лични подаци обрађују само како би се испоштовала законска обавеза задржавања, приступ тим подацима је обично ограничен тако да се тим подацима може приступити само ако је то неопходно у складу са обавезом задржавања.

Која су ваша права као лица на које се подаци односе?

Као лице на које се подаци односе, ви можете

 • захтевати приступ својим личним подацима, члан 26 ЗЗПЛ;
 • затражити исправљање нетачних личних података, члан 29 ЗЗПЛ;
 • затражити брисање својих личних података, члан 30 ЗЗПЛ;
 • захтевати ограничење обраде својих личних података, члан 31 ЗЗПЛ;
 • искористити право на преносивост података, члан 36 ЗЗПЛ;
 • уложити приговор на обраду својих личних података, члан 37 ЗЗПЛ
 • поднети приговор у вези са руковањем личним подацима надлежном надзорном органу, члан 82. ЗЗПЛ.

У случају додатних питања, лице на које се подаци односе може нам се обратити :

 • препорученим писмом на адресу “Нишка пивара”д.о.о. Ниш, Игманска бб, 18 000 Ниш
 • електронском поштом на е-маил адресу office@niskapivara.rs
 • телефоном на број 018 4 505 200
Која су ваша права као лица на које се подаци односе?

Уколико дође до промене начина руковања вашим подацима о личности, ово обавештење ће бити ажурирано.Измене ће бити објављене на овој страници те предлажемо да често проверавате да ли је било ажурирања.
Ажурирано јула 2019.године